Teodor Meleșcanu: Voi contesta în instanță decizia de excludere din partid

431

Teodor Meleșcanu, proaspăt exclus din ALDE, anunță că va da în judecată partidul. În opinia lui, decizia a fost ilegală și neconstituțională și se consideră în continuare membru ALDE. Meleșcanu s-a poziționat în tabăra celor care contestă deciziile lui Călin Popescu Tăriceanu și care cere organizarea unui congres pentru a se stabili direcția în care va merge partidul.

„Trebuie să alegem: continuăm proiectul politic cu partenerii de la PSD, cu care am ajuns în Parlament în 2016 și cu care ne-am aliat pentru a face bine României, sau ne îndreptăm către o fundătură, eventual dispărând de pe scenă politică?”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

Șeful Senatului nu recunoaște decizia partidului de a îl exclude, afirmă că este în continuare membru ALDE care dorește menținerea coaliției de guvernare.

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a declarat Meleşcanu la Parlament.

Teodor Meleșcanu nu exclude posibilitatea ca, în urma presiunilor din interiorul partidului, Tăriceanu să cedeze iar ALDE să intre din nou la guvernare. În opinia lui, nici în acest moment structura Guvernului nu s-a schimbat.

„Trebuie să învățăm  să ne respectăm cuvântul dat. Ceea ce se poate face din acest moment, este colaborare pe linie parlamentară. Trebuie să găsim cele mai multe modalități prin care să ne continuăm colaborarea cu PSD. Să stabilim temele pe care trebuie sa le sprijinim”, a mai adăugat Meleșcanu.

 

 

Articolul Teodor Meleșcanu: Voi contesta în instanță decizia de excludere din partid apare prima dată în Main News.

Source: New feed