Tensiuni în coaliția PSD-ALDE. Tăriceanu candidează și fără sprijinul PSD/ Liderul ALDE anunță înlocuirea luii Meleșcanu

533

Călin Popescu Tăriceanu susține că este hotărât să candideze la alegerile prezidențiale chiar și fără sprijinul PSD. Liderul ALDE nu exclude o alianță cu partidului lui Victor Ponta.

”Împreună cu colegii mei am analizat acest lucru și mă îndrept spre o candidatură. Dar ar fi mult mai util să aibă o susținere cât mai largă. Din partea coaliției PSD-ALDE sau chiar mai mult. Dacă nu vom reuși acest lucru, vom vedea dacă pot împreună cu colegii mei să găsim altă formulă de alianță care să ne crească șansele. Poate să însemne Pro România, da. Convingerea mea este că dacă vom merge cu mai mulți candidați, riscurile legate de a nu ajunge în turul doi sunt foarte mari. Candidaturile separate, dacă vom hotărî așa, pot aduce într-o campanie o anumită stare de tensiune. Și nu cred că ar ieși mai întărită coaliția noastră în noiembrie” a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Președintele ALDE a anunțat și schimbarea din funcția de ministru de Externe a lui Teodor Meleșcanu.

”Mâine voi propune înlocuirea din funcție a ministrului de Externe. Cred că percepția creată îi afectează propria capacitate de lucru. Îl apreciez personal, însă amândoi știm cât este de greu să te lupți cu percepția publică”, a spus Tăriceanu.

Surse politice au declarat, pentru mainnews.ro, că locul lui Meleșcanu ar putea fi luat de Ramona Mănescu.

Articolul Tensiuni în coaliția PSD-ALDE. Tăriceanu candidează și fără sprijinul PSD/ Liderul ALDE anunță înlocuirea luii Meleșcanu apare prima dată în Main News.

Source: New feed