Tăriceanu: România este încă pedepsită cu MCV pentru că încă mai are demnitate și nu înghite necondiționat tot ce i se livrează din exterior

353

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că de mai mulți ani el atrage atenția public că „ceva nu e în ordine cu rapoartele MCV privind România”. Acesta spune că documentele „par să fie compuse după ureche, ori poate sunt livrate gata de cineva din țară, iar la Bruxelles sunt doar semnate și asumate”.

Președintele ALDE a reacționat la un articol publicat de România Curată intitulat „Comisia Europeană a confundat România cu Bulgaria la MCV! Avem dovada”, spunând că deși se susține că în Bulgaria nu a fost condamnat niciun mare corupt, iar în România numărul lor e de ordinul zecilor, în țara vecină, șeful anticorupției din Bulgaria și-a dat demisia pe motiv de corupție.

Tăriceanu: De ce Bulgaria este mângâiată duios pe cap, iar România e ținută sub amenințarea puștii MCV

„Sunt câțiva ani de când tot atrag atenția public că ceva nu e în ordine cu rapoartele MCV privind România. Par să fie compuse după ureche, ori poate sunt livrate gata scrise de cineva din țară, iar la Bruxelles sunt doar semnate și asumate. De altfel, asta susțin și unele asociații profesionale ale magistraților de la noi, legat de ultimul MCV și nu doar de el, atunci când denunță public faptul că oficialii europeni sunt profund subiectivi.

Rapoartele MCV au excelat, ne amintim, inclusiv în a cere eludarea unor decizii legitime ale Parlamentului, consfințite și de CCR, adică un atac direct la suveranitate.

Circulă deja o ironie amară în media, conform căreia, anul ăsta, Bruxellesul a confundat România cu Bulgaria, țară în care nu a fost condamnat niciun mare corupt, niciun ministru, niciun parlamentar, în timp ce la noi numărul lor e de ordinul zecilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Liderul ALDE nu înțelege „de ce Bulgaria este mângâiată duios pe cap, iar România e ținută sub amenințarea puștii MCV”.

„Ca să fie tacâmul complet, șeful anticorupției din Bulgaria și-a dat recent demisia pe motiv de corupție. De fapt, vecinii noștri nici nu au catadicsit să-și facă un DNA, având o droaie de organisme mai mici și circulă la ei glume gen „dacă fiecare stat are mafia lui, în Bulgaria mafia are un stat“.

Și atunci cum de Bulgaria e mângâiată duios pe cap, iar România e ținută pe mai departe la zid, sub amenințarea puștii MCV?

Nu știu și nu pot să înțeleg”, mai precizează Tăriceanu.

Tăriceanu: România este pedepsită cu MCV pentru că încă mai are demnitate

Călin Popescu Tăriceanu susține că România este pedepsită cu „MCV” pentru că nu s-a predat total, „pentru că încă mai are demnitate și nu înghite necondiționat tot ce i se livrează din exterior”.

„Și nici nu vreau să dau crezare teoriei conform căreia ridicarea MCV ar consfinți, de fapt, frângerea definitivă pe genunchi a unei țări din Est, adică exact situația Bulgariei, unde corupția e în floare, dar nu există crâcneli față de puterile ”protectoare”. La loc de cinste Rusia și Germania, care și-au împărțit egal economia țării.

E România pedepsită cu MCV, pe mai departe, pentru că nu s-a predat încă total? Pentru că încă mai are zvâcniri de orgoliu și de demnitate și nu înghite necondiționat tot ce i se livrează din exterior?

Cred că a venit momentul ca povestea să înceteze, iar UE să abandoneze acest mecanism tendențios, incorect și inegal numit Mecanismul de Cooperare și Verificare, în fapt o riglă de bătut la palmă copiii care nu își fac ”lecțiile” strict conform viziunii ”profesorilor” de la Bruxelles”, a încheiat Tăriceanu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tăriceanu: România este încă pedepsită cu MCV pentru că încă mai are demnitate și nu înghite necondiționat tot ce i se livrează din exterior apare prima dată în Main News.

Source: New feed