Tăriceanu: Miercuri la Senat s-a cumpărat un vot cu un post de secretar general adjunct

440

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că îl bufnește râsul atunci când se uită la politicienii care au părăsit formațiunea. Tăriceanu susține că este posibil ca aceștia să regrete alegerea pe care au făcut-o, după rezultatul votului pe citirea moțiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri.

„Mă uit la ei și mă bufnește râsul de ce alegere proastă au făcut. Nu știu, dar după rezultatul de azi e foarte posibil să aibă regrete. Puțin m-a surprins. Pentru că trebuia să verificăm dacă semnături de la moțiune se verifică și în realitate. Astăzi de exemplu la Senat s-a cumpărat un vot. Cu cât? Cu un post de secretar general adjunct al Senatului. Bineînțeles că știu sigur pentru că s-a votat în plen și după aia am văzut ce s-a întâmplat la votul de după-amiază. Bănuiesc că se vor mai întâmpla tranzacții. E incredibil”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri seara, la Digi 24.

Președintele ALDE  a menționat că mulți parlamentari PSD văd că Viorica Dăncilă ar trebui să facă un pas în spate, însă social-democrata „se agață cu orice preț” de funcția de premier.

„Am discutat cu mulți parlamentari și lideri din PSD care vădă situația cum o văd și eu. În momentul în care vezi că nu mai ai nici susținerea publică pentru a continua guvernarea, democratic e să te dai la o parte. Dăncilă nu vrea să înțeleagă acest lucru. Se agață cu orice preț în aceste zile de guvernare care au mai rămas și face rău Parlamentului ca instituție și sigur îi deservește și partidului, dar asta e problema lor. Florin Iordache știe cât să apese pe accelerație, dar iată că astăzi și Florin Iordache s-a înșelat”, a explicat Tăriceanu.

Tăriceanu: Nu s-ar fi produs o minune dacă votul s-ar fi dat sâmbătă

Acesta a mai precizat că și în cazul în care moțiunea ar fi fost votată sâmbătă, aceasta tot trecea.

„Nu s-ar fi produs o minune dacă votul s-ar fi dat sâmbătă, decât într-o zi normală de lucru. Aici PSD a încercat să o facă cu speranța că nu vor veni la vot. Eu am spus într-o discuție – lăsați-i sâmbăta, o să vedeți că o să vină la vot și sâmbătă”, a conchis liderul ALDE.

Înfrângerea Partidului Social Democrat

În urma votului de miercuri, din parlament, prin care opoziția a reușit să impună ca moțiunea de cenzură să nu fie votată sâmbătă, PSD pierde majoritatea.

Pentru amânarea ordinii de zi au votat 181 de parlamentari ai puterii, în timp ce opoziția s-a impus cu 194 de voturi „împotrivă”.

În huiduielile parlamentarilor opoziției care au strigat „demisia, demisia”, Florin Iordache a declarat ședința închisă, fără alte explicații.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților „matematic, PSD nu are majoritate în acest moment. Vom vedea la moțiunea de cenzură”.

În urma scandalului din parlament, s-a ajuns și la o concluzie: moțiunea se va citi joi, 3 octombrie și se va vota pe 10 octombrie.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Tăriceanu: Miercuri la Senat s-a cumpărat un vot cu un post de secretar general adjunct apare prima dată în Main News.

Source: New feed