Tăriceanu: Iohannis încearcă să cumpere viața medicilor pe care tot ei i-au lăsat fără protecție în lupta cu nenorocirea

38

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că președintele Klaus Iohannis încearcă să „cumpere, cu o oarecare sumă de bani, siguranța sau chiar viața medicilor pe care tot ei i-au lăsat fără protecție în lupta cu nenorocirea”, după ce șeful statului a anunțat că doctorii care lucrează cu noul coronavirus vor primi un bonus lunar de 500 de euro.

„Zilele astea incearca sa-si gaseasca de munca ba chemand ministri la Cotroceni (in loc sa-i lase sa munceasca), ba facand videoconferinte cu toata lumea in care doar el vorbeste si dupa inchide si pleaca. Si toate aceste pseudo-actiuni sunt urmate de declaratii pompoase de pe treptele Palatului Cotroceni in care ne spune ca suntem pregatiti, ca guvernul lucreaza, ca autoritatile sunt gata sa se ia la tranta cu coronavirusul.

Cea mai recenta astfel de declaratie a presedintelui a atins limita cinismului: a incercat sa cumpere, cu o oarecare suma de bani, siguranta sau chiar viata medicilor pe care tot ei i-au lasat fara protectie in lupta cu nenorocirea. Asta in timp ce, de la Palatul Victoria, Orban ii ameninta pe aceiasi medici cu noua forma a legarii de glie”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu: Cum s-ar zice, președintele nostru vrea să fie și cu slănina în pod, și cu buzele unse

Liderul ALDE îi sugerează președintelui României „chiar să facă treabă și nu doar să mimeze ce face”.

„Presedintele ar trebui sa prezideze, pe perioada starii de urgenta, toate sedintele de guvern. (Poate, macar asa, spectacolul gretos al multumirilor si felicitarilor reciproce dintre Orban si ministri n-ar mai exista)

Presedintele ar trebui sa-si arate solidaritatea cu romanii nu prin declaratii goale, ci inrosind telefoanele cu toti sefii de state pentru a gasi sprijinul de care medicii si bolnavii au nevoie.

Presedintele ar trebui sa-si sune prietenii din Germania ca, daca va fi cazul, si bolnavii nostri sa fie primiti in Gemania, precum sunt cei ai Frantei si Italiei.

Presedintele ar trebui sa puna mai presus interesul tarii decat mandria sa si sa sune in China sau in Coreea de Sud.

Presedintele ar trebui sa preseze Comisia Europeana sa vina cu solutii pentru tarile Europei daca vor cu totii ca, dupa ce trece aceasta criza, sa mai aiba loc de munca.

Presedintele ar trebui sa faca un grup de experti care sa puna cap la cap un plan despre cum vom gestiona lupta cu virusul in faza a doua, cand vom iesi din case si vom reveni la munca.

Si, nu in ultimul rand, Presedintele trebuie sa se asigure ca serviciile de informatii nu profita de starea de urgenta pentru a reveni la practicile din urma cu putini ani.

Sunt multe lucruri pe care le poate face un Presedinte care vrea sa munceasca si mai ales sa-si asume riscul esecului. Imi pare insa ca dl Iohannis nu vrea sa-si asume riscul unui esec si prefera sa stea deasupra, facand acest dans in care mimeaza munca si incercand sa speculeze cate-o oportunitate de vorbit in gol”, a mai scris Tăriceanu.

Klaus Iohannis a solicitat, joi, Guvernului să acorde un bonus salarial pentru medicii care tratează pacienți infectați cu COVID-19.

„Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tăriceanu: Iohannis încearcă să cumpere viața medicilor pe care tot ei i-au lăsat fără protecție în lupta cu nenorocirea apare prima dată în Main News.

Source: New feed