Tăriceanu, după întâlnirea cu Iohannis: Nu cred că putem vota un Guvern care să îl aibă pe Petrov

491

Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit, luni, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, cu Ludovic Orban, Victor Ponta și Eugen Tomac. Președintele ALDE spune că partidul pe care îl conduce va susține un Guvern PNL, însă că nu poate vota un Executiv condus de Traian Băsescu.

“A fost o discuție prealabilă anunțului pe care președintele urmează să îl facă mâine în legătură cu premierul desemnat. Sigur că e firesc ca președintele, în calitatea pe care o are și în prerogativele constituționale pe care le cunoaștem, să facă aceste consultări pentru a vedea dacă propunerea pe care dorește să o facă întrunește în final suportul necesar, majoritatea, mai bine spus, necesară pentru a primi votul de învestitură, mă refer la premier, împreună cu echipa lui și programul de guvernare aferent”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi 24

Tăriceanu a mai adăugat că ALDE are disponibilitatea să susțină un Guvern PNL, dar că nu poate vota un Executiv din care să facă parte PMP și care să fie condus de „Petrov, informatorul Securității”.

“Președintele știe, pentru că am avut consultări săptămâna trecută, și am spus că avem disponibilitatea de a susține un guvern monocolor PNL. Urmează ca lucrurile concrete să le discutăm cu premierul desemnat, pentru că el vine în fața Parlamentului și cere votul. Deci cu el vom discuta hai să spunem condițiile care ne vor permite să dăm votul. Vreau să fiu foarte clar – nu suntem în situația de a da un vot necondiționat. Nu cred că putem de exemplu vota un Guvern care să îl aibă pe Petrov, informatorul Securității, mă refer la Băsescu, pentru că noi credem că rolul lui Băsescu e oriunde, dar nu la guvernare. Am văzut în ultimele zile chiar și intenția celor de la partidul lui Băsescu să intre la guvernare. V-am dat un exemplu de gen de condiții pe care le vom discuta cu prim-ministrul desemnat.(…) nu e obligatoriu să fie un guvern monocolor PNL, cred că asta ar fi cea mai bună formulă. Nu pot să pun condiția să fie așa. Un lucru nenegociabil este cu Băsescu informatorul Securității”, a adăugat Tăriceanu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Articolul Tăriceanu, după întâlnirea cu Iohannis: Nu cred că putem vota un Guvern care să îl aibă pe Petrov apare prima dată în Main News.

Source: New feed