Tăriceanu despre remanierea guvernamentală: După ce premierul va face evaluarea, vom discuta; avem o responsabilitate comună

579

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat marţi că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre o eventuală remaniere guvernamentală, după ce şefa Guvernului va finaliza evaluarea miniştrilor.

“După ce doamna prim-ministru, în calitate de şef al Executivului, va face această evaluare, voi avea o discuţie cu domnia sa, pentru că ne interesează şi în calitate de partener, avem membri în Guvern, dar ne interesează ca această discuţie să o facem şi în calitate de participanţi în această coaliţie, în care responsabilităţile nu sunt strict delimitate între PSD şi ALDE. Avem o responsabilitate comună a bunei guvernări, deci vom discuta despre ansamblul concluziilor pe care domnia sa le va trage după ce va face evaluarea. (…) Această evaluare pe care domnia sa o face poate va presupune inclusiv anumite măsuri de restructurare a formulei guvernamentale – cu alte cuvinte menţinerea numărului de miniştri sau nu, menţinerea numărului de secretari de stat sau nu, dar acest lucru trebuie făcut în primul rând de către primul-ministru. Sigur că pot oferi o părere cât de cât bazată pe ceea ce am realizat în perioadele de prim-ministru, ştiu ce presupune acţiunea guvernamentală, însă în momentul de faţă acest lucru nu l-am făcut şi aştept ca doamna prim-ministru să solicite această discuţie”, a spus Tăriceanu, la finalul unor şedinţe ale conducerii ALDE.

 

El a menţionat că orice decizie va fi anunţată după discuţiile cu premierul. AGERPRES/(A – autor: Cătălina Matei, editor: Georgiana Tănăsescu, imagine: Dan Mihalcea, redactor video: Alberta Forgiarini, grafician: Traian Arsenescu, editor online: Ady Ivaşcu)