Tăriceanu, de Ziua Aviaţiei: La mulţi ani tuturor Icarilor care slujesc zborul

611

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a urat, sâmbătă, “La mulţi ani” de Ziua Aviaţiei Române, “tuturor Icarilor care slujesc zborul românesc”.

“O zi de excepţie azi: nu doar că e ziua unui mare sfânt, Prorocul Ilie Tesviteanul, prilej pentru a le ura tuturor românilor care îi poartă numele un călduros 'La mulţi ani!', dar e şi Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. A acelor oameni bravi care au cucerit cerul şi care, nu o dată, şi-au vărsat şi sângele, acolo sus, luptând pentru apărarea patriei în cele două războaie mondiale. Tuturor Icarilor care slujesc zborul românesc le urez 'La mulţi ani', şi-mi exprim recunoştinţa veşnică faţă de cei care nu mai sunt printre noi”, a scris Tăriceanu pe Facebok.

El a amintit că sâmbătă de împlinesc 50 de ani de când primul om a ajuns pe Lună.

“Îmi vine greu să cred că a trecut o jumătate de secol de când Omul a ajuns pe Lună. A fost un eveniment care ne-a făcut să ne simţim cu adevărat măreţi, ca specie, care ne-a făcut să simţim că suntem destinaţi unor lucruri accesibile, cândva, doar imaginaţiei. Noi, românii, am fost singura ţară comunistă care a transmis în direct aselenizarea şi am urmărit-o, cu sufletul la gură, culmea ironiei, la televizoarele noastre sovietice. Să le mulţumim încă o dată acelor adevăraţi eroi pe nume Neil Armstrong, Edward 'Buzz' Aldrin şi Michael Collins, care, acum 50 de ani, au ajuns pe Lună, pentru că ne-au arătat că visele pot deveni realitate”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu. AGERPRES/(AS – editor: Cătălin Alexandru, editor online: Alexandru Cojocaru)