Tăriceanu crede că o posibilă numire a lui Kovesi la Parchetul European ar fi „un măr otrăvit” și acuză că ar fi folosită de UE pentru a bloca accesul la fonduri UE

570

Călin Popescu Tăriceanu continuă criticile la adresa Laurei Codruța Kovesi, dar acuză și interese ascunse ale UE în eventuala numire a acesteia în fruntea Parchetului European. Mai exact, președintele Senatului crede că rolul Laurei Codruța Kovesi ar fi blocarea accesării de către România a fondurilor europene prin „anchete interminabile”.

Tăriceanu: Un asemenea post, un măr otrăvit

„Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărțirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania și Franța în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensație, șansele de a avea postul de procuror șef european pentru Laura Kovesi.

Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensații” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două.

Să reamintim câte firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor?

Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tăriceanu crede că o posibilă numire a lui Kovesi la Parchetul European ar fi „un măr otrăvit” și acuză că ar fi folosită de UE pentru a bloca accesul la fonduri UE apare prima dată în Main News.

Source: New feed