Tăriceanu, Ciolacu și Ponta îi cer explicații ministrului de Interne: Câți români au intrat în țară în ultimele șapte zile? / Câți au declarat că vin din Italia și Spania?

341

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și președintele Pro România, Victor Ponta îi cer ministrului de Interne Marcel Vela să comunice, în maxim 48 de ore, mai multe date legate de românii care au revenit acasă în contextul temerilor legate de pandemia de coronavirus. 

Stimate Domnule Ministru, în baza prevederilor Constituției României, a Regulamentelor Camerei Deputaților și Senatului și a legislației în vigoare vă rugam să ne comunicați în cel mai scurt timp următoarele date :

  1. Numărul total de cetățeni care un intrat pe teritoriul României în perioada 21 – 28 Martie a.c.
  2. Numărul de cetățeni care au declarat la momentul intrării sau au fost depistați ulterior de către autorități că venind din Italia și Spania
  3. Numărul de cetățeni ( dintre cei menționați la pcr 1 și 2) menținuți în carantina – și numărul celor trimiși în izolare la domiciliu
  4. Măsurile de protecție / dotarea cu echipament corespunzător a angajaților MAI care procesează intrările în tara și însoțirea celor intrați către zonele de carantina sau spre domiciliu”, se arată în cererea liderilor politici.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tăriceanu, Ciolacu și Ponta îi cer explicații ministrului de Interne: Câți români au intrat în țară în ultimele șapte zile? / Câți au declarat că vin din Italia și Spania? apare prima dată în Main News.

Source: New feed