Tăriceanu: ALDE anunță că nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului PNL

18

ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă, joi, de Partidul Social Democrat (PSD) împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu susține alegerea primarilor în două tururi, proiect de lege pentru Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament.

„ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur”, se arată în mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu, de pe Facebook.

Președintele ALDE afirmă că în spatele asumării Guvernului pentru modificarea legislației electorale se află dorința liberalilor de a fi declanșate alegeri anticipate.

„Sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică”, se mai arată în mesajul postat de ALDE.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tăriceanu: ALDE anunță că nu va vota moțiunea depusă de PSD împotriva Guvernului PNL apare prima dată în Main News.

Source: New feed