Tanczos Barna, despre introducerea taxei de mediu pentru autorurisme: Pentru cele mai vechi de 15 ani va exista cu siguranță o măsură într-un timp relativ scurt

39

În legătură cu introducerea unei taxe de mediu pentru autoturisme, ministrul mediului, Tanczos Barna, a precizat, marți seară, că în privința celor mai vechi de 15 ani va fi adoptată o astfel de măsură, având în vedere angajamentele României asumate în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Inclusiv Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto. Este o decizie asumată la nivelul Guvernului, odată cu negocierea PNRR. Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani. Este o măsura asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta”, a spus Tanczos la TVR1, citat de Agerpres.

În Planul Național de Redresare și Reziliență, transmis Comisiei Europene, România și-a asumat implementarea unor principii de taxare ecologică, descurajarea înmatriculării mașinilor mai vechi de 15 ani, creșterea valorii schemelor de casare pentru vehiculele poluante, stimulente fiscale prelungite pentru vehiculele cu emisii zero și modificarea politicilor de tarifare a drumurilor de la o abordare bazată pe tonaj la o abordare bazată pe distanță.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Tanczos Barna, despre introducerea taxei de mediu pentru autorurisme: Pentru cele mai vechi de 15 ani va exista cu siguranță o măsură într-un timp relativ scurt apare prima dată în Main News.

Source: New feed