Tabăra lui Florin Cîțu cere două săptămâni pentru a analiza semnăturile de pe moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR. Ce invocă liberalii

41

Susținătorii lui Florin Cîțu din Partidul Național Liberal cer două săptămâni pentru a verifica semnăturile parlamentarilor din USR PLUS și AUR, necesare pentru a depune moțiunea de cenzură. Liberalii susțin că 30 de semnături din cele 122 nu ar fi originale.

Solicitarea taberei lui Florin Cîțu a venit în cadrul celei de-a treia ședință a Biroului Permanent Reunit (BPR) al Parlamentului, unde ar urma să se decidă calendarul moțiunii de cenzură.

În considerarea aspectelor procedurale sesizate mai sus și neconforme cu Constitutia si cu prevederile regulamentare pentru exercitarea unei moțiuni de cenzură, solicităm Birourilor permanente reunite acordarea unui termen de 2 săptămâni pentru verificarea îndeplinirii conditiilor ad validitatem ale moțiunii de cenzura depuse de senatori si deputati USR si AUR”, este solicitarea PNL.

Potrivit informațiilor Main News, PNL ridică semne de întrebare asupra celor 30 de semnături, argumentând că ar fi fost falsificate, după ce mai mulți parlamentari au semnat prin intermediul mijloacelor electronice.

Dacă BPR va aproba solicitarea liberalilor, moțiunea de cenzură va mai aștepta cel puțin 2 săptămâni până când va putea fi votată, ceea ce înseamnă că Guvernul condus de Florin Cîțu va rămâne în funcție pe toată durata procedurii de analiză a semnăturilor.

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu a putut fi stabilit de conducerea Parlamentului la cele două ședințe ale Biroului Permanent Reunit, convocate vineri seară și sâmbătă dimineață. Parlamentarii PNL și PSD nu au asigurat cvorumul necesar. A treia ședință a BPR a fost convocată pentru luni, 6 septembrie.

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Articolul Tabăra lui Florin Cîțu cere două săptămâni pentru a analiza semnăturile de pe moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR. Ce invocă liberalii apare prima dată în Main News.

Source: New feed