SURSE Viorica Dăncilă renunță la restructurare după eșecul cu ALDE și așteaptă decizia CCR

447

Premierul României, Viorica Dăncilă, renunță la planul de a veni miercurea viitoare în Parlament pentru votul de restructurare și așteaptă decizia Curții Constituționale a României privind sesizarea premierului pe tema refuzului președintelui Klaus Iohannis de a numi miniștrii interimari, potrivit unor surse politice.

Pe data de 4 septembrie, Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a semnala un conflict cu șeful statului. Șefa Guvernului l-a acuzat pe președinte că blochează activitatea guvernamentală prin refuzul nejustificat de a numi miniștri.

„Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a refuzat, din nou, miniștrii propuși de Dăncilă

Klaus Iohannis, a declarat, joi, că refuză, din nou, numirea miniștrilor propuși miercuri de Viorica Dăncilă.

„Această remaniere este neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a motivat că propunerea premierului Viorica Dăncilă de a numi șase noi miniștri este „cras neconstituțională”.

„Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstituțională, fiindcă între timp este foarte clar și s-a anunțat și public și în scris că ALDE a părăsit coaliția de guvernare. Deci nu încape nicio îndoială, Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului o acuză pe Viorica Dăncilă că se teme de votul din Parlament și vrea să tragă de timp agățându-se de putere.

Foto: Octav Ganea/ Inquam photos

Articolul SURSE Viorica Dăncilă renunță la restructurare după eșecul cu ALDE și așteaptă decizia CCR apare prima dată în Main News.

Source: New feed