SURSE: USR PLUS, pe cale să cedeze și să lase liberalilor și funcția de premier și șefia Camerei Deputaților | Ce se cere la schimb

28

USR PLUS ar fi de acord cu ocuparea, de către PNL, atât a funcției de premier cât și a celei de șef al Camerei Deputaților, potrivit unor surse politice. Pasul în spate făcut de USR PLUS vine în contextul în care negocierile în interiorul viitoarei coaliții de guvernare sunt în impas din cauza funcției de președinte al Camerei. Discuțiile dintre cele trei formațiuni (inclusiv UDMR) vor fi reluate vineri dimineață.

În schimb, cei din USR PLUS vor o altă funcție importantă în Executiv. Ar fi vorba, potrivit informațiilor Main News, de conducerea Ministerului Justiției sau a celui de Finanțe.

Și Orban, și Cîțu

Sursele citate spun că USR PLUS ar fi de acord ca Florin Cîțu să preia conducerea Guvernului, în vreme ce Ludovic Orban să ajungă șef al Camerei Deputaților, funcție pe care și-o și dorește.

Dacă Ministerul Justiției, unde PNL l-ar vrea tot pe Cătălin Predoiu, ar reveni USR PLUS, funcția de ministru ar putea ajunge la Stelian Ion.

În schimb, la Finanțe ar putea fi numit, din partea USR PLUS, Claudiu Năsui.

Foto: Facebook

Articolul SURSE: USR PLUS, pe cale să cedeze și să lase liberalilor și funcția de premier și șefia Camerei Deputaților | Ce se cere la schimb apare prima dată în Main News.

Source: New feed