SURSE Toate variantele pentru șefia Ministerului Sănătății, înainte de ședința Coaliției

32

Adrian Wiener, Ioana Mihăilă și, mai nou, medicul Radu Țincu – sunt numele vehiculate cel mai des pentru șefia Ministerului Sănătății, înainte de ședința Coaliției, programată luni, la ora 17, potrivit mai multor surse politice. 

Poziția de ministru al Sănătății revine PLUS, ca urmare a negocierilor de la finalul anului 2020. Prin urmare, din partea formațiunii lui Dacian Cioloș este în continuare vehiculat numele medicului Ioanei Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, după cum Main News a scris aici.

De cealaltă parte, USR insistă cu nominalizarea medicului Adrian Wiener, aflat în cărți și în cursa internă de la finalul anului 2020, când funcția a fost obținută de Vlad Voiculescu.

Un nume vehiculat luni, care nu a fost invocat până acum, este cel al medicului ATI Radu Țincu, din Capitală.

PNL ar merge cu Tătaru

Dacă USR PLUS ar ieși de la guvernare iar funcția de ministru al Sănătății ar reveni PNL, la Sănătate s-ar întoarce, cel mai probabil, Nelu Tătaru, spun sursele politice consultate de Main News.

De altfel, liberalii au pregătit variante și pentru celelalte ministere USR. Vezi lista AICI.

În schimb, într-un viitor guvern fără Florin Cîțu premier (după cum ar vrea USR, însă fără ca varianta să aibă mari șanse), la Ministerul Sănătății ar putea reveni chiar Vlad Voiculescu. Șansele lui sunt însă cu atât mai mici cu cât nici președintele Iohannis nu ar vedea cu ochi buni varianta. De altfel, șeful statului a fost de acord cu revocarea lui Voiculescu.

Articolul SURSE Toate variantele pentru șefia Ministerului Sănătății, înainte de ședința Coaliției apare prima dată în Main News.

Source: New feed