SURSE Raluca Turcan și alte 5 persoane, amendate cu câte 3.000 de lei după ce nu au purtat masca de protecție la o acțiune de plantat copaci

21

Raluca Turcan a fost amendată cu 3.000 de lei, după ce a participat la o acțiune de plantat copaci în județul Sibiu și a fost fotografiată în timp ce nu purta masca de protecție, potrivit unor surse Main News. Alte 5 persoane care au fost alături de ministrul Muncii au fost sancționate, la rândul lor, cu câte 3.000 de lei. 

La doar o zi după ce Guvernul a instituit noi restricții, ministrul muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, dar și alți membri ai filialei Sibiu a Partidului Național liberal au participat la o acțiune de plantat copaci, în timpul căreia nu au purtat mască de protecție.

Ulterior, potrivit publicației Turnul Sfatului, Adrian Bibu, administratorul județului Sibiu, a fost internat la Spitalul Județean, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

Comunicatul transmis de IPJ Sibiu

În urma apariției în mediul on-line a unor imagini în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate au fost identificate 6 persoane de sex feminin, care au fost sancționate contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei in conformitate cu art. 65 lit. h din Legea 55/2020

Raluca Turcan: Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative

Raluca Turcan a explicat că pe parcursul acțiunii a purtat mască, însă și-a înlăturat-o când au fost efectuate fotografiile.

„Răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă:
Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen;
De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare; Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. Fotografiile de mai jos întăresc cadrul de înțelegere. Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toți prudenți, echilibrați și să trecem cu bine de aceste momente”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

 

Sursă foto: Turnul Sfatului

Articolul SURSE Raluca Turcan și alte 5 persoane, amendate cu câte 3.000 de lei după ce nu au purtat masca de protecție la o acțiune de plantat copaci apare prima dată în Main News.

Source: New feed