SURSE Nemulțumiri în PNL, înainte de a decide cu cine guvernează / Cîțu la Senat, dacă Ciucă va fi premier într-un Guvern cu PSD

120

Mai mulți liberali sunt nemulțumiți de posibilitatea ca PNL să guverneze cu social-democrații. Potrivit surselor Main News, mai mulți lideri din partid consideră că dacă Nicolae Ciucă va fi premier într-un Executiv format cu PSD, PNL se va rupe în două.

Unii liberali au susținut că au fost sunați de președintele Klaus Iohannis, care ar fi de acord ca PNL să formeze un Guvern cu PSD. În acest scenariu, Florin Cîţu ar urma să preia șefia Senatului, dar nu este exclus să rămână doar președintele PNL, au explicat sursele citate. Săptămâna viitoare ar urma să aibă loc noi negocieri între liberali și social-democrați.

Amintim că Marcel Ciolacu, șeful PSD, a declarat vineri că cea mai bună soluție în acest moment pentru România este un guvern PNL-PSD.

Însă doi lideri PNL – Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președintele PNL București, și deputatul Alexandru Muraru, liderul PNL Iași – au transmis deja că se opun formării unei coaliţii de guvernare cu PSD.

Context

Florin Cîțu, liderul PNL, a anunțat vineri, 5 noiembrie, că liberalii vor decide luni, 8 noiembrie, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național (BPN), dacă vor continua negocierile cu USR sau cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Premierul demis s-a declarat mulțumit după ambele negocieri purtate atât cu social-democrații, cât și cu cei din USR.

Şedinţa BPN a fost programată pentru ora 19:00.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul SURSE Nemulțumiri în PNL, înainte de a decide cu cine guvernează / Cîțu la Senat, dacă Ciucă va fi premier într-un Guvern cu PSD apare prima dată în Main News.

Source: New feed