SURSE Mai mulți lideri USR PLUS vor demisia premierului Cîțu, după scandalul detenției din SUA

213

Cele două zile de închisoare executate de Florin Cîțu în Statele Unite ale Americii au dus la o adevărată furtună în ședința conducerii USR PLUS. Mai mulți membri ai Biroului Național (BN) al formațiunii vor demisia lui Cîțu din fruntea Guvernului, potrivit unor surse politice.

Liderii USR PLUS au discutat și despre o eventuală moțiune de cenzură, fără ca varianta să stea în picioare înaintea alegerilor din PNL, în care Florin Cîțu se luptă cu Ludovic Orban.

Sursele citate spun că e puțin probabil ca USR PLUS să ceară, totuși, în mod oficial, demisia premierului, în ciuda concluziilor din BN.

Discuțiile din ședința USR PLUS au fost aprinse și s-au întins destul de mult, mai spun sursele Main News.

Cu foarte puțin timp înainte de acest moment, USR PLUS a anunțat că nu susține proiectul „Anghel Saligny”, anunțat de premier.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Programul „Anghel Saligny”, în impas

Cîțu, închisoare în SUA acum 20 de ani

Premierul Florin Cîțu a recunoscut, miercuri, 11 august, că în urmă cu 20 de ani, în timp ce se afla în SUA, a fost prins la conducând sub influența băuturilor alcoolice.

„Acum 20 de ani am condus sub influența alcoolului. Am plătit o amendă foarte mare. Este vorba despre o contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație și apare acum în PNL”, a precizat Florin Cîțu.

Potrivit portalului instanței din Iowa, Florin Cîțu ar fi stat două zile în spate gratiilor și ar fi fost nevoit să achite o amendă de 1.000 dolari pentru fapta sa și alte cheltuieli de 350 dolari.

În martie 2001, atunci când s-a petrecut evenimentul, potrivit CV-ului său, Cîțu lucra ca lector la Universitatea din Iowa.

Scandal înainte de alegerile interne

Informația vine cu câteva săptămâni înaintea congresului în care Partidul Național Liberal își va alege președintele.

Florin Cîțu a intrat în cursa pentru șefia PNL alături de Ludovic Orban.

De altfel, Cîțu a sugerat, în declarația de presă făcută pe tema evenimentului din 2001, că momentul în care informația a ajuns publică ar putea avea legătură cu alegerile din PNL.

Tensiunile din coaliție

Episodul „2001” pune paie pe foc în ceea ce privește tensiunile dintre PNL și USR PLUS, formațiuni care guvernează alături de UDMR.

Între premier și șefii USR PLUS au rămas tensiuni constante încă de la momentul revocării lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

De curând, Cîțu a lansat un atac indirect la adresa ministrului USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a criticat dur după remanierea lui Voiculescu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul SURSE Mai mulți lideri USR PLUS vor demisia premierului Cîțu, după scandalul detenției din SUA apare prima dată în Main News.

Source: New feed