SURSE Întâlnire a taberei Stănescu în biroul șefului Camerei Deputaților/ În PSD se conturează taberele pro și contra Dăncilă

437

După căderea Guvernului prin moțiune de cenzură, taberele din PSD se poziționează, se grupează și pregătesc decizii, mai ales că urmează alegerile prezidențiale. Surse politice au declarat pentru mainnews.ro că Marcel Ciolacu dar și senatorul PSD Paul Stănescu i-au convocat pe liderii apropiați la o întâlnire în biroul șefului Camerei Deputaților. Sunt prezenți europarlamentarul Claudiu Manda, Olguța Vasilescu, Cătălin Rădulescu dar și Florin Iordache – toți cunoscuți ca fiind critici ai Vioricăi Dăncilă. 

Pe de altă parte, Mihai Fifor, un apropiat al Vioricăi Dăncilă, dă telefoane pentru a verifica cine participă la această întâlnire dinaintea CEx-ului.

În ultimele ore după căderea Guvernului Dăncilă ca urmare a moțiunii de cenzură din Parlament, reacțiile liderilor PSD au arătat tabăra în care se poziționează.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, afirma joi, că pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă.

„Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE!”, preciza Marcel Ciolacu.

Gabriela Firea, cunoscută ca fiind critică cu Viorica Dăncilă, a scris și ea pe Facebook că „trebuie salvat ceea ce mai este de salvat”.

„Sa avem intelepciunea si puterea de a salva ce este benefic si trebuie salvat…si sa nu ne speriem de o perioada grea. Numai prin renuntari si jertfe a evoluat omenirea. Asa si cu oamenii, la nivel individual si ca echipa.. Doamne-ajuta!”, precizează Gabriela Firea.

Ioan Mircea Pașcu, fost europarlamentar PSD, o acuză pe Viorica Dăncilă că, prin ceea ce a făcut, a dus la scăderea partidului în sondaje.

„Ca vechi pesedist (si profesor de știință politica), nu pot sa nu regret tristul adevar ca partidul, condus cândva de Iliescu, de Nastase, a reușit contra-performanța de a irosi cu nonșalantă un câștig electoral de 46% in mai puțin de trei ani – nici măcar un mandat întreg – permițându-si, printre altele, “luxul” de a schimba in acest răstimp trei premieri si 100 de miniștri …
Si acum, odata ajunși aici, in loc de a persista cu încăpățânare in tiparele eronate de pana acum, acuzându-i pe alții de propriile noastre greșeli, ar trebui sa începem prin a ni le recunoaște deschis, fara sa uitam ca nu putem purcede la reconstrucția necesară stand in genunchi (ma gândesc la “unanimitățile” bazate pe frica si/sau servilism, care au caracterizat deciziile partidului in ultimii trei ani …)”, precizează Mircea Pașcu, pe Facebook.

Singurul are deocamdată mesaje de susținere pentru Viorica Dăncilă este Mihai Fifor.

„PSD rămâne în tranșee. Nu abandonăm câmpul de luptă. Vom lupta, în opoziție și în campania electorală pentru a apăra ceea ce am făcut bun pentru cetățeni.

Se anunță nori negri de austeritate. Se va face simțită starea de haos și degringolada partidelor care au dărâmat un viitor, fără a avea nimic de pus în loc. Oamenii vor avea nevoie de un reper, de speranța că e nu e pierdut totul.

Vom fi prezenți și vom lupta pentru voi. Depinde însă și de votul vostru. În noiembrie, puteți îndrepta ceea ce s-a întâmplat în Parlament! Aveți puterea de vă apăra ceea ce ați câștigat în guvernare PSD. Votul vostru poate schimba totul!”, precizează Fifor.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Articolul SURSE Întâlnire a taberei Stănescu în biroul șefului Camerei Deputaților/ În PSD se conturează taberele pro și contra Dăncilă apare prima dată în Main News.

Source: New feed