SURSE Dan Motreanu şi Virgil Popescu, candidați pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL

39

Vineri a fost ultima zi în care s-au depus caniddaturile pentru posturile rămase vacante, în urma Congresului extraordinar al PNL în care a fost ales preşedinte Nicolae Ciucă. Dacă pentru funcţia de secretar general Lucian Bode nu are contracandiat, pentru postul de prim-vicepreşedinte şi-au depus candidaturile europarlamentarul Dan Motreanu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Pentru funcţia de vicepreşedinte pe apărare se confruntă, la Consiliul din 27 mai, primarul Constanţei, Vergil Chiţac şi senatorul PNL Virgil Guran.

Consiliul Naţional al PNL a fost convocat pentru data de 27 mai, la Poiana Braşov, cu participarea a 1.000 de delegaţi.

Cu ocazia Consiliului Naţional al PNL vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general al PNL, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Candidaturile pentru aceste funcţii s-au depus până astăzi.

Actualul secretar general adjunct al PNL, ministrul de Interne Lucian Bode are asigurată funcţia de secretar general, o cutumă a partidului fiind ca preşedintele formaţiunii să îşi aleagă persoana pentru această funcţie.

Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice s-au înscris două candidaturi, europarlamentarul Dan Motreanu, lider al PNL Giurgiu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, actual vicepreşedinte în conducerea PNL.

Şi pentru funcţia de vicepreşedinte în domeniul apărării, deţinută anterior de actualul lider al PNL, Nicolae Ciucă, s-au depus două candidaturi. Este vorba de primarul Constanţei, Vergil Chiţac şi senatorul PNL Virgil Guran, vicepreşedinte al Senatului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul SURSE Dan Motreanu şi Virgil Popescu, candidați pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PNL apare prima dată în Main News.

Source: New feed