SURSE Compromis în coaliție pentru desființarea Secției Speciale. Trimiterea în judecată a magistraților, condiționată de avizul CSM

47

PNL, USR PLUS și UDMR au ajuns la un acord pentru adoptarea în Parlament a proiectului de lege privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, compromisul fiind ca trimiterea în judecată a magistraților să fie condiționată de avizul Consiliului Superior al Magistraturii, au declarat surse politice pentru Mainnews.ro.

Proiectul de lege se află în Parlament și urmează să fie discutat, joi, în ședința Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Cu ce s-a remarcat SIIJ

Secția Specială a fost operaționalizată la finalul anului 2018, printr-o ordonanță de urgență în vremea ministrului Tudorel Toader. Unul dintre cei mai cunoscuți procurori SIIJ este Adina Florea.

Secția Specială s-a remarcat prin decizii controversate și anchete care au stârnit foarte multe discuții.

Secția Specială a retras apelurile DNA în dosarele Hrebenciuc și Ghiță, măsură favorabilă celor doi. A pus-o sub acuzare și chiar sub control judiciar pe Laura Codruța Kovesi, în timp ce aceasta viza funcția de șef a Parchetului European. De curând, un procuror de la SIIJ a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ: Cu sau fără garanții după desființarea SIIJ | Ce spun șefii DNA și CSM despre filtrele pentru inculparea și trimiterea în judecată a magistraților

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul SURSE Compromis în coaliție pentru desființarea Secției Speciale. Trimiterea în judecată a magistraților, condiționată de avizul CSM apare prima dată în Main News.

Source: New feed