SURSE Care sunt cerințele USR-PLUS pentru a debloca criza din coaliție / Ce propuneri are Alianța pentru funcția de ministru al Sănătății

21

Liderii USR-PLUS sunt dispuși să îngroape conflictul din interiorul coaliției de la guvernare, generat de demiterea lui Vlad Voiculescu, transmit surse politice pentru Main News. Ioana Mihăilă și Adrian Wiener sunt numele vehiculate pentru funcția de ministru al Sănătății.  

USR-PLUS condiționează susținerea politică pentru Guvernul condus de Florin Cîțu de întărirea acordului de coaliție. Liderii Alianței vor un set clar de reguli, pentru a evita alte crize politice, generate de demiterea unui ministru.

În plus, aceștia vor ca premierul să se consulte și cu ceilalți lideri ai coaliției, iar deciziile să fie luate în acord cu Constituția.

O altă cerință pe care liderii USR-PLUS o vor prezenta în ședința coaliției de marți, de la 16, ar fi ca activitatea prim-ministrului să fie evaluată periodic.

Wiener și Mihăilă, în cărți pentru șefia Ministerului Sănătății

Adrian Wiener și Ioana Mihăilă sunt numele rămase în cursa din interiorul USR-PLUS pentru șefia Ministerului Sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu, transmit surse politice.

Wiener vine, însă, din tabăra USR, iar cei din PLUS vor să facă ei nominalizarea, pentru că Vlad Voiculescu era ministru din partea PLUS.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: SURSE Criza politică din interiorul coaliției, la un pas de a fi rezolvată: Florin Cîțu ar rămâne premier, dar remanierile miniștrilor vor fi condiționate de acordul șefilor de partide

Sursă foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul SURSE Care sunt cerințele USR-PLUS pentru a debloca criza din coaliție / Ce propuneri are Alianța pentru funcția de ministru al Sănătății apare prima dată în Main News.

Source: New feed