Ştirbu critică propunerea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiţiei: PSD încearcă să blocheze justiţia

478

Vicepreşedintele PNL Gigel Ştirbu critică propunerea făcută de social-democraţi pentru conducerea Ministerului Justiţiei, susţinând că Dana Gîrbovan a dat declaraţii de presă pozitive şi umile faţă de acte normative propuse de PSD – ALDE.

 

“Ce nu i-a reuşit lui Liviu Dragnea acum doi ani jumătate, să o numească pe Dana Gîrbovan în fruntea Ministerului Justiţiei, îi iese acum, în august 2019, prin schimbarea Anei Birchall, prin controversata decizie CEx al PSD, culmea, pe data de 23 august. 23 august, fosta zi naţională a României, acum 30 de ani, poate fi considerată o zi de tristă amintire acum, şi mai mult, dar şi un nou reper pentru faptul că PSD este demnul urmaş al Partidului Comunist Român, prin moştenirea şi aplicarea vechilor metehne tributare. Cum poate PSD, în anul 2019, să desemneze un ministru al Justiţiei doar pentru faptul că a aservit şi a dat declaraţii de presă pozitive şi umile vizavi de ordonanţele de urgenţă promovate de PSD – ALDE, care au fost, de fapt, doar legi strâmbe în domeniul Justiţiei, împotriva garantării drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, afirmă Ştirbu, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

 

El arată că, în februarie 2017, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis un dosar privind adoptarea şi, ulterior, abrogarea controversatei OUG 13, Dana Gîrbovan califica ancheta DNA drept “un derapaj” şi cerea “o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj”.

 

De asemenea, deputatul PNL precizează că Dana Gîrbovan a criticat şi organizarea referendumului pe justiţie din 26 mai, despre care a spus că îi aminteşte de “comunism”.

 

Gigel Ştirbu susţine că PSD se ocupă de plătit poliţe prin propunerea Danei Gîrbovan la Ministerul Justiţiei.

 

“În loc ca măcar în ceasul al doisprezecelea Guvernul actual să se ocupe de problemele care îi împovărează pe cetăţenii români, să accelereze toate procedurile privitoare la absorbţia de fonduri europene, să nu pierdem peste zece miliarde de euro, bani care pot fi folosiţi pentru o infrastructură modernă, pentru spitale regionale, care pot să fie folosiţi pentru modernizarea instituţiilor de învăţământ, PSD se ocupă de plătit poliţe. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu

este alta decât să încerce, în continuare, să blocheze Justiţia să îşi facă treaba. Este evident pentru români faptul că acest Guvern şi majoritatea PSD – ALDE nu vor, cu disperare şi dispreţ, decât să îşi bată joc de cetăţeni şi să pună în aplicare doar decizii şi numiri controversate, pentru a-şi scăpa pielea în faţa justiţiei, de abuzurile abominabile pe care le-au săvârşit în ultimii ani”, conchide deputatul PNL. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Peia, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)