Stelian Ion, despre Programul „Anghel Saligny”: Invitație spre furt din bani publici

18

Stelian Ion a declarat joi, 2 septembrie, că programul „Anghel Saligny”, mărul discordiei din coaliția de la guvernare, cunoscut drept „PNDL 3”, ar reprezenta o invitație „spre furt din bani publici”, făcută de premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu nu este un partener loial, nu e un lider care să unească, care să înțeleagă prioritățile de la guvernare”, a declarat Stelian Ion, la predarea mandatului.

Fostul ministru al Justiției consideră că motivele care au dus la remaniere ar fi doar pretexte, făcând încă o dată aluzie la procedura de selecție pentru conducerea DIICOT și a unor secții din cadrul Parchetului General și DNA.

Plec de la Ministerul Justiției cu fruntea sus. Am făcut ce trebuia să fac în ultimele luni”, a precizat Stelian Ion.

La rândul său, co-președintele Dan Barna a explicat că acuzațiile care i s-au adus fostului ministru al Justiției ar fi „ridicole”.

Nu mai putem continua cu premierul Florin Cîțu și le solicităm colegilor din coaliție să propunem un nou premier, avem acest instrument al moțiunii de cenzură, această guvernare nu mai are majoritate”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul susține că propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Justiției va fi tot Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI: SURSE Scenariile luate în calcul de USR PLUS pentru a-l demite pe Florin Cîțu

Context

Scandalul din coaliție a izbucnit miercuri, 1 septembrie, după ce premierul a încercat să adopte în ședința de Guvern programul „Anghel Saligny” sau „PNDL 3”, un mecanism prin care autoritățile locale ar urma să beneficieze de 50 miliarde lei în următorii șase ani.

Ulterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost demis de Florin Cîțu, ceea ce a adâncit criza din coaliție. USR PLUS a anunțat că își retrage susținerea politică pentru premier și că, dacă negocierile din coaliție nu vor duce la formarea unui nou Guvern, formațiunea va depune o moțiune de cenzură.

Klaus Iohannis a semnat joi, 2 septembrie, cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Interimar va fi Lucian Bode.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Articolul Stelian Ion, despre Programul „Anghel Saligny”: Invitație spre furt din bani publici apare prima dată în Main News.

Source: New feed