Sorin Grindeanu va fi președintele interimar al Camerei Deputaților pentru încă două săptămâni

18

Biroul permanent al Camerei Deputaților i-a prelungit luni, 15 noiembrie, mandatul de președinte interimar al lui Sorin Grindeanu cu încă două săptămâni. USR susține că a fost singurul partid care a votat împotrivă.

Premierul OUG 13, Sorin Grindeanu, a primit votul alianței toxice PSD-PNL-UDMR pentru prelungirea mandatului de președinte interimar al Camerei Deputaților. USR a fost singurul partid care a votat împotrivă”, arată USR, printr-o postare pe Facebook.

Uniunea Salvați România acuză PNL de „o nouă trădare a românilor care au luptat și oprit OUG 13”.

Context

Deputații au aprobat luni, 18 octombrie, demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Florin Roman fiind cel care a preluat interimatul pentru o perioadă de 2 săptămâni, urmând ca, la finalul acestei perioade, să fie ales un nou președinte interimar, până când se va contura o majoritate stabilă.

Pe 2 noiembrie, Sorin Grindeanu a fost ales pentru prima dată președinte interimar al Camerei Deputaților, după ce a fost votat de AUR, UDMR, PSD și minoritățile naționale, iar PNL s-a abținut de la vot.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților are 12 membri (4 de la PSD, 3 de la PNL, 2 de la USR, unul de la AUR, unul de la UDMR și unul de la minoritățile naționale).

Camera Deputaților are 4 vicepreședinți: Alexandru Rafila și Sorin Grindeanu, din partea PSD, Florin Roman de la PNL și Cristina Prună, de la USR.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Sorin Grindeanu va fi președintele interimar al Camerei Deputaților pentru încă două săptămâni apare prima dată în Main News.

Source: New feed