Sorin Grindeanu, despre remaniere: Nu s-a discutat nicio secundă

146

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit vineri, 26 august, despre informațiile potrivit cărora ar urma să aibă loc remanieri în Guvern. În ceea ce-l privește, vicepremierul a transmis că singura sa teamă este de Dumnezeu.

Întrebat dacă urmează o remaniere guvernamentală, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că nu a existat o discuție pe această temă în coaliție.

„Am participat la aproape toate şedinţele coaliţiei şi nu s-a discutat o secundă despre ea (remaniere – n.red.). E atributul primului ministru. Dacă va considera că un anumit domeniu necesită un nou impuls, am convingerea că prim-ministrul va veni în coaliţie şi va spune acest lucru. Până acum nu a fost cazul”, a declarat Grindeanu pentru News.ro.

În ceea ce-l privește, Grindeanu a precizat că nu se teme că ar putea fi schimbat din funcţie și că îşi face treaba cât poate de bine.

„Tot timpul e loc de mai bine, nimeni nu e de neînlocuit. Eu încerc să îmi fac treaba cât pot de bine. Nu am temeri. Singura mea teamă e teama de Dumnezeu, în rest nu am temeri. Şi am fost în diverse funcţii să ştiu că lucrurile sunt volatile. Dar încerc să-mi fac treaba cât de bine pot”, a mai Grindeanu.

Context

Preşedintele PSD, Marcel Colacu, a declarat, marți seara, că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere în Guvern, până la sfârşitul anului, însă acest atribut îi revine premierului Nicolae Ciucă „exclusiv”.

„Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârşitul anului, să fie o remaniere în Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Antena 3, citat de News.ro.

Declarația vine în contextul în care, în ultimele zile, au apărut mai multe informații potrivit cărora mai mulți miniștri ar urma să fie schimbați din funcție, printre numele vehiculate fiind cel al ministrului Apărării, Vasile Dîncu (PSD), dar și cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care social-democrații l-au criticat în ultima perioadă, pe fondul crizei energetice.

Întrebat dacă ministrul Dîncu va fi remaniat, liderul PSD a răspuns că prim-ministrul nu i-a cerut acest lucru.

„Urmează să avem discuţii. Nu vreau să vorbesc de vreun coleg sau de cineva. Mie, primul ministru nu mi-a cerut să fie schimbat domnul Vasile Dîncu. (…) Depinde cum vrem să avem o abordare în politică de acum încolo. Dacă vrem să avem aceeaşi abordare pe care am avut-o timp de 30 de ani, care nu ne-a adus tocmai în locuri fericite şi cred că nu am avut eficienţă guvernamentală pe care ne-o dorim cu toţii. Cred că abordarea corectă este cea pe care o spun eu: primul ministru este cel care vine şi face propunerile. În guvernul de coaliţie luăm deciziile în interiorul coaliţiei”, a declarat preşedintele PSD.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Sorin Grindeanu, despre remaniere: Nu s-a discutat nicio secundă apare prima dată în Main News.

Source: New feed