Sorin Cîmpeanu, răspuns pentru criticii proiectelor legilor educației: Atunci când schimbăm, schimbarea poate să deranjeze

114

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a răspuns vineri, 2 septembrie, criticilor aduse asupra proiectelor Legilor Educației și susține că sistemul de învățământ are nevoie de o reformă profundă și că „schimbarea poate să deranjeze”.

Atunci când promovezi o reformă profundă a sistemului de educație, despre care știm cu toții că avem nevoie, dacă nu avem nevoie, înseamnă că suntem mulțumiți cu starea actuală a sistemului de educație. Dacă nu suntem mulțumiți, trebuie să schimbăm. Atunci când schimbăm, schimbarea poate să deranjeze”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a recomandat criticilor să citească proiectele Legilor Educației, iar apoi să se exprime „cu propuneri constructive”.

Vreme de un an și o lună și jumătate, absolut oricine a avut ocazia să se pronunțe. Dacă doresc îmbunătățiri, Parlamentul e cel mai bun loc să promoveze acele îmbunătățiri(…)Am luat în considerare tot ceea ce a fost argumentat, ce a fost constructiv. Pe parcursul dezbaterilor am făcut publice aceste îmbunătățiri, vom face publice modificările le-am încheiat în momentul încheierii acestei analize”, a precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a răspuns și cerinței USR de a retrage proiectele legilor Educației.

Această posibilitate nu există. Un partid de opoziție dorește retragerea oricăror inițiative legislative a partidelor aflate în coaliția de guvernare. Pot să înțeleg, dar proiectele legilor educației sunt rezultatul consultărilor pe parcursul a 5 ani și jumătate. Foarte mulți dintre cei care se exprimă acum sunt autori ai raportului final al România Educată”, a adăugat oficialul.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Sorin Cîmpeanu, răspuns pentru criticii proiectelor legilor educației: Atunci când schimbăm, schimbarea poate să deranjeze apare prima dată în Main News.

Source: New feed