Sorin Cîmpeanu: Avem 190.000 de copii care nu au învăţat să scrie. S-a considerat că riscul provocat de începerea în stil clasic a şcolii e gestionabil

25

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, susţine că, din cauza trecerii cursurilor în online, „sunt 190.000 de copii care nu au învăţat să scrie”, menţionând că „cei care au competenţa să se pronunţe” au considerat că riscul de îmbolnăvire „e gestionabil”.

„Avem 190.000 de copii care nu au învăţat sa scrie, dacă doriti, dacă doresc cei care nu sunt de acord (n.r cu reluarea cursurilor în format clasic) să fie mai mulţi, luăm în considerare şi această variantă. Decizia  nu e luată de Ministerul Educaţiei, ci de starea sanitară. Cei care au competenţa să se pronunţe au zis că acest risc e gestionabil, important e să vezi unde pierzi mai mult”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Învăţământul de tip afterschool va fi funcţional după 8 februarie, a precizat ministrul.

Referitor la testarea elevilor, ministrul a precizat că aceste activităţi sunt în competenţa Ministerului Sănătăţii

Citeşte şi Ministerul Educației cumpără laptopuri pentru transmiterea cursurilor online/ Care sunt scenariile în care se aplică învățămâtul hibrid

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Sorin Cîmpeanu: Avem 190.000 de copii care nu au învăţat să scrie. S-a considerat că riscul provocat de începerea în stil clasic a şcolii e gestionabil apare prima dată în Main News.

Source: New feed