Sorin Cîmpeanu: 43% din personalul din învățământ, vaccinat împotriva COVID-19. Foarte mulți colegi au dificultăți în a se înscrie într-o platformă

21

Sorin Cîmpeanu a anunțat că aproximativ 43% din personalul din învățământ s-a vaccinat împotriva COVID-19, dar arată că sunt foarte mulți profesori care nu știu să se programeze pe platforma informatică pusă la dispoziție de STS. Ministrul Educației a precizat că ia în calcul să permită doar cadrelor didactice vaccinate să fie supraveghetori la examenele naționale, adăugând că aceștia vor fi remunerați. 

Dintr-un total de 350.000 de angajați în sistemul de învățământ, aproximativ 153.000 s-au vaccinat, potrivit datelor prezentate de ministrul Educației.

De mai bine de două săptămâni, progresele sunt foarte lente, tocmai de aceea ne mobilizăm. Ieri am avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari judeţeni şi inspectorii generali adjuncţi în care am solicitat ca element de sprijin fiecare şcoală să desemneze o persoană care să acorde asistenţă tehnică pentru înscrierea în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru. Am constatat că sunt foarte mulţi colegi care – tot vorbim de digitalizare şi de predarea online – care au dificultăţi în a se înscrie într-o platformă şi nu sunt doar în mediul rural. Aceşti colegi care au dificultăţi trebuie să fie asistaţi de persoane care sunt capabile să facă acest lucru şi am solicitat ca în fiecare şcoală să fie desemnată o astfel de persoană”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu are nicio explicație pentru „această reticență” a profesorilor față de vaccinare. Acesta susține că a fost somat să renunțe la campania „Vaccinare și testare pentru învățare”, ce mai are de ajuns în nouă județe din țară.

Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării, nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel, dar suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. (…) Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii”, a precizat ministrul Educației.

Ministrul Educației a precizat că ia în calcul să permită doar cadrelor didactice vaccinate să fie supraveghetori la examenele naționale, precizând că acestea vor fi plătite cu 100 de lei brut, sumă comparabilă cu cea a orelor remediale.

La examenele naţionale vom avea nevoie de supraveghere şi s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevi care dau examenele de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a adăugat Cîmpeanu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Sorin Cîmpeanu: 43% din personalul din învățământ, vaccinat împotriva COVID-19. Foarte mulți colegi au dificultăți în a se înscrie într-o platformă apare prima dată în Main News.

Source: New feed