Sondaj USR: Dan Barna scade 1,2%, Iohannis rămâne pe primul loc cu 39%, Dăncilă -pe locul al doilea cu 23,4%

587

Potrivit unui sondaj intern al USR, Dan Barna a scăzut cu de la 19,7% la 18,5% în intenția de vot în luna octombrie față de septembrie, ocupând locul trei după Klaus Iohannis (care scade de la 40,5% la 39%) și Viorica Dăncilă (care crește de la 21,4% la 23,4%).

Intenția de vot pentru partide arată că PNL conduce cu 36,8% (staționare), urmat de PSD (24,9%, scădere de 0,4pp) și Alianța USR PLUS (19,9%, scădere de 1,1 puncte procentuale). Pro România ar obține 6,5%, în creștere de aproape un punct.

La întrebarea pe cine ați vota în turul doi, în cazul în care în finală va intra candidatul USR-PLUS, Klaus Iohannis conduce cu 39,8% (în scădere față de septembrie), urmat de Dan Barna (creștere).

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 octombrie, după moțiunea de cenzură care a dus la căderea   guvernului Dăncilă și după apariția anchetei Rise Project. Intențiile de vot sunt calculate pe alegători probabili (sunt excluși cei care au răspuns că nu știu dacă merg la vot și cei care au spus că probabil nu merg la vot). Sondajul a fost realizat față în față pe publicul intern și nu include alegătorii din Diaspora.

 

Articolul Sondaj USR: Dan Barna scade 1,2%, Iohannis rămâne pe primul loc cu 39%, Dăncilă -pe locul al doilea cu 23,4% apare prima dată în Main News.

Source: New feed