Siegfried Mureșan: Nu cred în legendele PSD/Diaspora va vota mult mai mult decât e pe placul PSD

426

Siegfried Mureşan a declarat, duminică, la Focşani, că „nu crede în legendele PSD” cum că românii sunt neinteresați de politică și spune că românii din diaspora vor să meargă la vot și „vor vota mult mai mult decât este pe placul PSD”.

„Există câteva mituri prin care PSD încearcă să ne spună de ani buni, chiar de 30 de ani, cum că oamenii nu sunt interesaţi de politică, cum că oamenii cred că toţi politicienii sunt la fel, cum că românii din diaspora nu vor merge la vot. Am văzut la multe rânduri de alegeri, inclusiv la alegerile europarlamentare şi la referendumul pentru statul de drept convocat de preşedintele României, participări masive la vot. Românii din diaspora vor vota mult mai mult decât este pe placul PSD. (…)

Deci nu aş crede niciuna dintre aceste legende ale PSD, cum că oamenii nu merg la vot. Oamenii vor să meargă la vot şi în diaspora mai mult decât oriunde altundeva”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul a mai menționat că PNL va montioriza secțiile de vot din diaspora întrucât „Guvernul împiedică vădit accesul românilor la vot”.

„Reprezentanţii PNL se întâlnesc săptămânal cu românii din diaspora, în toată ţările UE şi chiar şi în afara Europei. (…) Pe 18 octombrie, vom avea la Bruxelles un mare eveniment, în care se vor întâlni conducerile organizaţiilor din diaspora ale PNL cu acest scop – să fim mobilizaţi la maxim pentru ziua alegerilor, atât pentru primul tur, cât şi pentru al doilea tur. Obiectivul nostru este să popularizăm votul în diaspora în rândul cât mai multor cetăţeni. Vom face o evaluare foarte precisă a numărului de secţii, vom informa prin toate canalele pe care le avem românii din diaspora cu privire la procesul electoral, cu privire la secţiile de votare, cu privire la modalitatea în care vor vota, şi de îndată ce avem această evaluare vom şi comunica dacă considerăm că numărul de secţii este suficient sau dacă iarăşi, ca de atâtea ori în trecut, Guvernul împiedică vădit, prin mijloace la vedere sau nu, accesul românilor din diaspora la vot”, a mai declarat Mureşan.

sursa foto: Facebook

 

Articolul Siegfried Mureșan: Nu cred în legendele PSD/Diaspora va vota mult mai mult decât e pe placul PSD apare prima dată în Main News.

Source: New feed