Senatul a adoptat tacit proiectul privind Legea turismului inițiat de Guvern

457

Senatul a adoptat, tacit, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul privind Legea turismului inițiat de Guvern. Astfel, ca să nu riște amenzi, oamenii care închiriază prin platforme precum AirBnB sau Booking.com, vor fi obligați să se înregistreze la autoritățile locale și să obțină certificate ca operatori de turism, conform Legii. Votul final va fi dat de Camera Deputaților.

Una dintre cele mai importante prevederi ale proiectului este interdicția persoanelor fizice de a închiria camere/apartamente personale, fără a obține, de la autoritățile locale, certificate de înregistrare ca operatori economici din turism.

„Se interzice administratorilor oricăror forme de publicitate, inclusiv prin intermediul rețelelor și instrumentelor electronice de comunicație, total sau parțial informatizate, site-urilor sau altor mijloace asemănătoare, contractarea/prestarea serviciilor de publicitate pentru promovarea, ofertarea și comercializarea serviciilor turistice, fără ca beneficiarul acestora, operator economic din turism, să facă dovada deținerii certificatului de clasificare/înregistrare emis în condițiile legii de către autoritatea administrației publice locale competentă sau a licenței de turism, după caz”, se arată în proiectul legislativ.

În cazul în care persoanele nu se vor înregistra la autoritățile locale vor risca amenzi între 20.800 și 31.200 de lei.

Persoanele fizice mai sunt obligate să transmită informațiile solicitate de către autorități sau să dețină o adresă de e-mail și un număr de telefon în permanență active.

De asemenea, proiectul mai prevede că autoritățile din turism vor putea efectua controale și sub acoperire, așadar, există șanse ca cei fără autortzații necesare să fie depistați fără să fie anunțate de organele de control.

Articolul Senatul a adoptat tacit proiectul privind Legea turismului inițiat de Guvern apare prima dată în Main News.

Source: New feed