Ședință la USR pe tema intrării la Guvernare/Barna dezbate cu membrii partidului propunerea lui Stelian Ion

483

Comitetul Politic al USR se întrunește, luni seară, pentru a discuta, printre altele, despre propunerea lui Stelian Ion, liderul deputaților Uniunii, ca partidul să intre la Guvernare. Dan Barna, președintele formațiunii, a anunțat că va discuta despre această temă cu liderii USR, în această seară.

Conform G4Media, Stelian Ion a trimis un mesaj intern prin care a cerut ca USR să analizeze varianta intrării la guvernare.

“Eu am spus în acest mesaj că mi se pare oportun să fim în miezul lucrurilor și să participăm, cel puțin la Ministerul Justiției. Nu pentru mine am cerut acest post, pentru că am anunțat deja că voi candida la Primăria Constanța. Evident că sunt argumente și pro și contra, tocmai de aceea am vrut să avem o dezbatere absolut rațională, fără o miză internă”, a declarat Stelian Ion pentru G4Media.ro.

„Colegul meu a prezentat un scenariu și o propunere de variantă pe care să putem discuta în această seară. O să am o discuție cu liderii din teritoriu ai partidului, tocmai pentru a crea cumva condițiile pe care vom discuta mâine cu președintele Iohannis la consultările de le Cotroceni”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna a mai adăugat că sunt câteva condiții care ar trebui îndeplinite înainte de învestirea unui nou Guvern.

„Sunt condițiile pe care l-am prezentat și le-am susținut în spațiul public de mai bine de un an de zile.(…)Am spus că e nevoie, chiar înainte de învestirea unui nou guvern, să trecem prin procedură parlamentară două principii fundamentale – fără penali în funcții publice și alegerea primarilor în două tururi – precum și așteptarea pe care o avem ca decizia asupra comisarului, dată fiind situația cel puțin jenantă în care a ajuns România, să fie făcută în urma unei dezbateri în Parlament. A patra temă a venit din discuțiile pe care le-am avut cu cetățenii – recursul compensatoriu”, a mai spus președintele USR.

Urmează ca marți Dan Barna să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis pentru o a doua rundă de consultări la Palatul Cotroceni.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Articolul Ședință la USR pe tema intrării la Guvernare/Barna dezbate cu membrii partidului propunerea lui Stelian Ion apare prima dată în Main News.

Source: New feed