Ședință de urgență la ALDE: Tăriceanu dă explicații pentru deciziile luate în ultima vreme

440

Călin Popescu Tăriceanu a convocat astăzi partidul într-o ședință de urgență. Asta după ce ieri, fără consultarea partidului, Teodor Meleșcanu a acceptat propunerea Vioricăi Dăncilă de a prelua șefia Senatului. Pe de altă parte, mai mulți lideri ALDE s-au declarat nemulțumiți de alianța făcută de Tăriceanu cu partidul lui Victor Ponta. 

„Nu știu… nu mi s-a adus la cunoștință această decizie, nu vreau să fac multe comentarii, dar această decizie ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, subliniez la modul ipotetic, numai în cadrul unei discuții cu ALDE. O discuție cu ALDE n-a avut loc, prin urmare o astfel de propunere nu am ce să comentez”, a spus luni, Tăriceanu, imediat după ce a aflat decizia fostului ministru de Externe.

Profitând de situația tensionată, Viorica Dăncilă a avut negocieri atât cu Teodor Meleșcanu, dar și cu alți membri ALDE, în încercarea de a îi convinge să rămână alături de PSD.

„Am avut o discuție cu domnul Meleșcanu, i-am făcut această propunere (să preia șefia Senatului – n.r). Domnul Meleșescanu a acceptat în ideea în care dânsul nu este de acord cu alianța cu Pro România. Locul a fost al ALDE și noi am vrut să arătm că suntem corecți până la capăt”, a declarat, luni, Viorica Dăncilă.

Tăriceanu nu poate să îl excludă pe Călin Popescu Tăriceanu din ALDE pentru că ar rămâne fără grup la Senat. Un grup parlamentar trebuie să aibă minimum 7 senatori aleşi pe listele aceluiaşi partid, nu prin racolări ulterioare. ALDE are în acest moment exact 7 senatori aleşi la scrutinul din 2016.

Senatorul ALDE (fost PNL) Daniel Zamfir a anunțat deja că va vota cu PSD, astfel încât social-democraţii să obţină funcţia de preşedinte al Senatului. Alături de Zamfir, e posibil ca alţi doi senatori ALDE să treacă de partea PSD, în urma unor negocieri purtate cu premierul Viorica Dăncilă. PSD s-ar mai putea baza la Senat pe încă două-trei voturi venite de la PMP.

Pentru a obține șefia Senatului, Teodor Meleșcanu are nevoie de 69 de voturi. PSD are în acest moment 68 de senatori.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

 

Articolul Ședință de urgență la ALDE: Tăriceanu dă explicații pentru deciziile luate în ultima vreme apare prima dată în Main News.

Source: New feed