Ședință comună a guvernelor României și Poloniei, la Varșovia

22

Guvernul a anunțat joi, 23 decembrie, că în data de 3 martie 2022 va avea loc o ședință comună a Guvernelor României și Poloniei, la Varșovia. Decizia a fost luată după o discuție telefonică între premierul Nicolae Ciucă și omologul său, Mateusz Morawieski. 

„Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o discuție telefonică cu omologul său, prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawieski. Premierul polon l-a felicitat pe omologul său pentru preluarea funcției de prim-ministru și a remarcat stabilitatea oferită de Marea Coaliție realizată în România. Cei doi au exprimat satisfacția pentru bunele relații pe care le au România și Polonia.

Premierul României a mulțumit pentru felicitările adresate și a remarcat dezvoltarea deosebită a relațiilor româno-polone bazate pe Parteneriatul Strategic care leagă cele două state și pe proiectele comune în cadrul Inițiativei celor trei mări și a formatului București 9, a cooperării în cadrul NATO și UE. De asemenea, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit pentru sprijinul oferit de către Polonia în cadrul perioadei dificile a celui de-al patrulea val Covid-19”, a transmis Executivul într-un comunicat de presă.

Totodată, cei doi prim-miniștri au stabilit ca viitoarea ședință comună a Guvernelor celor două state să aibă loc la 3 martie 2022, la Varșovia.

„De asemenea, o parte importantă a convorbirii s-a referit la problematica de securitate, acțiunile hibride din Estul Europei și presiunile militare ale Rusiei asupra Ucrainei. Prim-miniștrii României și Poloniei au stabilit să mențină un contact personal apropiat și consultări bilaterale pe orice temă de direct interes”, conchide comunicatul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ședință comună a guvernelor României și Poloniei, la Varșovia apare prima dată în Main News.

Source: New feed