Ședința coaliției PSD-ALDE. Modificarea legii STS şi rectificarea bugetară, printre teme/ CEx PSD, astăzi

447

Luni va avea loc ședința coaliției de guvernare. Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a spus că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre rectificarea bugetară, formațiunea pe care o reprezintă fiind nemulțumită că serviciile de informaţii primesc jumătate de miliard în plus. Un alt subiect abordat va fi modificarea legii de funcţionare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

„Mâine (luni – n.r.) cu doamna premier vom avea acest subiect de discutat foarte serios, pentru că eu nu cred că prioritatea României este finanţarea instituţiilor de forţă în statul român”, a explicat Tăriceanu, duminică, la Antena3.

Viorica Dăncilă vrea referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru viol, crimă și pedofilie

CEx al PSD se reuneşte, luni, de la ora 18.00, la sediul din Băneasa. Preşedintele partidului Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, că se gândește la organizarea unui referendum care vizează pedepse mai mari pentru criminali, violatori și pedofili, cum ar fi închisoarea pe viață sau castrare chimică, după tragedia din Caracal în care un bărbat în vârsta de 57 de ani a omorât două tinere.

Alexandra, o tânără de 15 ani din Caracal dispărută săptămâna trecută, a sunat joi la 112 pentru a anunţa că este sechestrată, însă autorităţile au reusit să localizeze apelul după mai multe ore. Avocatul lui Gheorghe Dincă, cel care a răpit două tinere, a declarat duminică, pentru mainnews.ro, că bărbatul a recunoscut că a omorât-o pe Alexandra, fata de 15 ani dispărută miercuri, și pe Luiza, tânăra de 18 ani dispărută în luna aprilie, în Olt.

De asemenea, premierul a mai spus că a amânat Congresul partidului din 3 august, unde trebuia să fie anunţat candidatul la prezidențiale.

Un alt subiect care ar putea fi discutat la CEx PSD este legat de premierul României, dacă PSD va câștiga alegerile prezidențiale. Actualul prim-ministru, Viorica Dăncilă, a anunțat că persoana potrivita pentru ocuparea acestei funcții este Eugen Teodorovici.

 

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Articolul Ședința coaliției PSD-ALDE. Modificarea legii STS şi rectificarea bugetară, printre teme/ CEx PSD, astăzi apare prima dată în Main News.

Source: New feed