Secretarul general al NATO avertizează că Putin nu a renunţat la obiectivul de a controla Ucraina

34

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că Vladimir Putin nu a renunţat la planurile sale de a controla Ucraina şi a avertizat că toată lumea trebuie „să se pregătească pentru o perioadă lungă” de război, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat agenţiei de presă germane dpa, Stoltenberg a declarat că nu există „niciun indiciu că preşedintele Putin şi-a schimbat obiectivul general al acestui război”, care este „de a controla Ucraina”.

Rusia a mobilizat „multe trupe noi” şi a „demonstrat că este dispusă să suporte pierderi dureroase”, a arătat el.

„Acest lucru nu s-a încheiat. Războaiele sunt imprevizibile, dar trebuie să ne pregătim pentru o perioadă lungă şi, de asemenea, pentru noi ofensive ruseşti. Nu trebuie să subestimăm Rusia”, a spus Jens Stoltenberg.

Şeful NATO le-a cerut aliaţilor să ofere Ucrainei ajutor militar „pentru a-l convinge pe preşedintele Putin că nu îşi va atinge obiectivul de a prelua controlul asupra Ucrainei”.

„Poate suna ca un paradox, dar sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace. Ştim că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor – probabil şi acest război – dar ştim că ceea ce poate obţine Ucraina în aceste negocieri depinde în mod inextricabil de situaţia militară. Aşadar, dacă doriţi o soluţie paşnică negociată care să asigure că Ucraina se impune ca stat democratic independent, cea mai bună modalitate de a realiza acest lucru este să îi oferiţi Ucrainei sprijin militar”, a punctat secretarul general al NATO.

Sursa foto: NATO

Articolul Secretarul general al NATO avertizează că Putin nu a renunţat la obiectivul de a controla Ucraina apare prima dată în Main News.

Source: New feed