Secretara Comisiei Juridice din Senat: Pragul de 250 000 de lei a fost propus chiar de ministrul Predoiu

51

Laura Moagher, senator PSD și secretar al Comisiei Juridice din Senat, susține că pragul valoric pentru dezincriminarea abuzului în serviciu(250 000 de lei) a fost propus chiar de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Moagher spune că sunt dovezi incontestabilie ale acestei propuneri. Amendamentele au venit pe mail, iar „părintele” pragului valoric care a generat atât de multe controverse și chiar amenințări  cu proteste ar fi ministrul Predoiu.

„Pragul de 250.000 de lei a fost propus chiar de către ministrul Predoiu și există dovezi incontestabile în acest sens.

Președintele Comisiei Juridice a Senatului a confirmat că a primit pe mail amendamentele, cu tot cu pragul de 250.000 de lei. Cu siguranță ca dacă nu le-ar fi primit de la colegul său de partid, ministrul justiției Predoiu, l-ar fi sunat pe acesta să îi confirme decizia. Faptul că nu s-a referit la o astfel de confirmare și că a acceptat mail-ul așa cum a venit demonstrează, fără niciun dubiu, că propunerea cu 250.000 de lei a venit de la Predoiu, care a participat la ședința de Coaliție. Deci e clar că „părintele” pragului de 250.000 de lei este Predoiu”, a transmis pe Facebook senatoarea PSD  Laura Moagher.

Secretara Comisiei Juridice din Senat explică și de ce  era neapărată nevoie de instituire a unui prag valoric pentru modificarea textului de lege care definește abuzul în serviciu.

„Acest prag nu putea fi adăugat la Camera Deputaților pentru că se încălca principiul bicameralismului, iar legea ar fi picat la CCR și România ar fi pierdut banii europeni din PNRR!”, transmite Laura Moagher.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, nu a putut fi contactat până la publicarea acestei informații. La acest moment, deputații spun că vor lua în calcul valoarea de 9000 de lei, ultima propunere făcută de Predoiu.

Sursă foto: Facebook

Articolul Secretara Comisiei Juridice din Senat: Pragul de 250 000 de lei a fost propus chiar de ministrul Predoiu apare prima dată în Main News.

Source: New feed