Scandal între Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu

23

Schimb dur de replici între prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, susținut teoretic de liberali în această funcție. 

Într-o intervenție avută duminică, 13 martie, la Prima News, Rareș Bogdan l-a atacat fără menajamente

„O, diplomaţia română are oameni excepţionali. E o zonă unde nu eu hotărăsc sau PNL. Nu noi l-am numit acolo”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat cine l-a numit, Rareş Bogdan a afirmat: „Statul”.

„De-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali şi istoric, dar şi în ultimii 30 de ani. L-aş numi, de exemplu, pe Cristian Diaconescu, ca să nu mă duc la un domn pe care îl ador pentru limbajul lui şi pentru cultura lui fabuloasa, domnul Pleşu, de exemplu”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat, de asemenea, dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

Aurescu: Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan

Replica ministrului afacerilor externe nu s-a lăsat prea mult așteptată. Într-o declarație acordată pentru digi24.ro, Bogdan Aurescu l-a acuzat pe Rareș Bogdan că ar avea opinii similare cu cele împrăștiate de propaganda rusă.

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Scandal între Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu apare prima dată în Main News.

Source: New feed