Scandal în Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR / UPDATE Anca Dragu: Nu m-am așteptat la o încercare de preluare a puterii

10

UPDATE 17:00 Anca Dragu a vorbit, la finalul ședinței plenului reunit din Parlament, despre incidentul de la început, de când Florin Roman a încercat să conducă ședința.

Chiar nu m-am așteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, dumnealui se ținea de microfoane, au venit chestorii, au venit colegii, nu mă așteptam(…)N-are decât să amenințe cu ce vrea dumnealui, e liber să facă ce amenințări dorește, dar îi aduc aminte domnului Roman că există un Cod penal în România”, a declarat Anca Dragu.

George Simion, liderul AUR, îl amenință pe Florin Roman că va depune o plângere penală pentru uzurpare de calități oficiale.

A fost nevoie de intervenția chestorilor Camerei Deputaților și Senatului pentru a restaura ordinea, pentru că domnul Roman și-a însușit calități pe care nu le avea”, a spus Simion.

UPDATE 16:55 George Simion, liderul AUR, a cerut convocarea plenului reunit al Camerei Deputaților pentru marți, ora 16:00, cu un singur punct pe ordinea de zi: dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură. Președintele Senatului i-a transmis că va analiza cererea împreună cu Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, și a închis ședința.

UPDATE 16:45 Moțiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîțu – Singura șansă a României de a trăi”, depusă de USR PLUS și AUR, este citită în plenul Parlamentului.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, îi cere deputatului Rădeanu, de la USR PLUS, să citească textul complet al moțiunii de cenzură, după ce acesta din urmă încercase să îl adapteze.

România este condusă în acest moment de un guvern, care nu mai are legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. Cea mai mare lipsă a Guvernului condus de Florin Cîțu este însă lipsa legitimității morale”, se arată în textul moțiunii de cenzură, obținut de Main News.

Textul integral al moțiunii de cenzură poate fi consultat aici.

UPDATE 16:40 Plenul reunit a decis înființarea unei comisii de anchetă privind prețul energiei, propunere votată de 339 de senatori și deputați.

Știrea inițială

Ședința de plen reunit al Parlamentului, în cadrul căreia ar trebui să fie citită moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR, a fost suspendată imediat după ce a început, după ce liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, i-a cerut lui Florin Roman să se retragă de la conducerea ședinței.

Avem două articole de regulament, dumneavoastră conduceți abuziv această ședință(…)Domnule Roman, vă rog să constatăm că suntem în afara regulamentului, avem un președinte de la Senat la prezidiu, președintele Senatului trebuie să conducă această ședință. Nu mai faceți un abuz, lăsați-o pe doamna Dragu să conducă ședința”, a declarat Ionuț Moșteanu, în plenul Parlamentului.

Ulterior, spiritele s-au încins în plenul reunit al Parlamentului, iar Florin Roman a fost nevoit să se retragă de la conducerea ședinței, locul lui fiind luat de Cristina Prună, de la USR PLUS.

Bă mafiotule, nu ți-e rușine bă, mafiotule? Aici e Parlamentul României”, i-a transmis George Simion, liderul AUR, lui Florin Roman.

De precizat este că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, i-a delegat atribuțiile vicepreședintelui Florin Roman, iar acesta a ținut, pentru o scurtă perioadă de timp, ședința plenului reunit, chiar dacă era prezentă și Anca Dragu, președintele Senatului.

Între timp, Anca Dragu a reluat ședința plenului reunit al Parlamentului. Liderul deputaților USR PLUS a cerut suplimentarea ordinii de zi cu stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, cerință respinsă de parlamentarii PNL și PSD prin vot.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Scandal în Parlament, înainte de citirea moțiunii de cenzură USR PLUS – AUR / UPDATE Anca Dragu: Nu m-am așteptat la o încercare de preluare a puterii apare prima dată în Main News.

Source: New feed