Satu Mare: Doi deputaţi PNL au depus un proiect de lege pentru tăierea pensiilor speciale ale persoanelor condamnate penal

433

Deputaţii PNL Romeo Nicoară şi Florin Claudiu Roman au depus, vineri, la Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele condamnate definitiv pentru fapte de corupţie să nu mai beneficieze de pensie “specială” şi solicită discutarea de urgenţă şi adoptarea acesteia.

“Am depus alături de colegul meu din PNL Florin Roman un proiect de lege care stabilește că indiferent cine sunt beneficiarii pensiilor – de la parlamentari până la procurori sau primari – nu vor mai primi pensii 'speciale' (de serviciu) dacă sunt condamnați pentru corupție. Fără diferențieri! Trebuie echitate în privința acestui tip de poziții publice”, a transmis Romeo Nicoară pe facebook.

În documentele depuse, cei doi susţin că în ultima vreme au fost trase foarte multe semnale de alarmă de către societatea românească, atât prin parlamentari, cât şi prin mass media, şi este nevoie de instituirea unei interdicții, astfel încât să nu poată beneficia de acest tip de pensie cei care au fost condamnați definitiv pentru infracţiuni de corupţie, precum luarea și darea de mită, traficul și cumpărarea de influență.

“Prin această măsură s-ar descuraja comiterea unor astfel de fapte de către anumite categorii profesionale, precum personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești şi al parchetelor de pe lângă acestea, militarii, polițiștii şi funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic şi consular al României, cei ai Curții Constituționale sau ai Curții de Conturi etc.”, au motivat parlamentarii.AGERPRES /(AS – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)