România va furniza lemne de foc Republicii Moldova

106

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, 5 octombrie, un proiect de memorandum privind acordarea unui ajutor Republicii Moldova, constând în 130.000 metri cubi de lemne de foc, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței Executivului.

După cum se arată în memorandum, Guvernul României, prin Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, va furniza cantitatea de lemne către Agenția Moldsilva la prețul de 200 lei/mc (fără TVA).

Astfel, suma totală pe care Republica Moldova o va plăti țării noastre pentru cantitatea de lemn furnizată este de 26 milioane lei (fără TVA).

Conform datelor din Inventarul Forestier Național (IFN), suprafața pădurilor din România este de 6,93 milioane ha, reprezentând 29% din teritoriul național, pe când, conform Agenţiei „Moldsilva”, mai puţin de 13% din suprafaţa totală a Moldovei este acoperită cu păduri, fiind una dintre cele mai mici valori din UE, a transmis Guvernul.

Prețul lemnelor de foc în România, plafonat de Guvern

Lemnul de foc, resturile de lemn, tocătura provenită din lemn și rumegușul ar urma să fie comercializate la un preț maxim de 400 lei/mc cu TVA inclus, în vreme ce brichetele din lemn și paletele din lemn ar avea prețuri maxime de 1500 lei/tonă cu TVA inclus, respectiv 2.000 lei/tonă cu TVA inclus. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Articolul România va furniza lemne de foc Republicii Moldova apare prima dată în Main News.

Source: New feed