România are noi reprezentanți în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader nu a fost reinvestit în funcție

14

România are noi reprezentanți în Comisia de la Veneția – Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, și Radu Iulian Sebastian Rădulețu, consilier în cadrul Ministerului Justiției (MJ). 

Bogdan Aurescu este membru cu puteri depline al Comisiei, în timp ce Radu Iulian Sebastian Rădulețu este supleant, după cum notează Europa Liberă.

Astfel, țara noastră nu mai este reprezentată în Comisia de la Veneția de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader. Mandatul acestuia a expirat în urmă cu o lună, iar Executivul a ales să nu îl reînvestească în funcție. Informația apare deja pe site-ul organizației internaționale.

El a fost membru al Comisiei de la Veneția din 2014, iar în 2018 a mai primit un mandat de patru ani, după ce s-a autopropus în funcție.

Potrivit procedurii, Ministerul Justiției formulează propunerea privind numirea reprezentantului României în Comisie, apoi Ministerul Afacerilor Externe (MAE) dă un aviz, iar premierul dă undă verde numirii.

Contactat de Main News, Tudorel Toader a refuzat să comenteze faptul că nu a fost reînvestit în funcție.

„Eu am fost membru titular două mandate pline, în total 8 ani. Din mai 2014 până la dată recentă. (…) Faptul că Guvernul nu m-a învestit din nou, nu este în sarcina mea să comentez. Guvernul poate explica”, a afirmat fostul ministru al Justiției.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul România are noi reprezentanți în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader nu a fost reinvestit în funcție apare prima dată în Main News.

Source: New feed