România a îndeplinit obiectivul setat de Comisia Europeană pentru luna august. Gradul de umplere a depozitelor de gaz este de 73%

102

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 31 august, că România a îndeplinit obiectivul Uniunii Europene pentru 1 septembrie, de a umple cel puțin 57% din depozitele de gaz.

Ne-am apropiat de 73%, avem peste 2.280.000 mc în depozite. Dacă nu mă înșel, cifra asumată pe care trebuie să o raportăm mâine la Comisia Europeană e de 57%. A fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite”, a declarat Virgil Popescu.

În urma Summitului Mării Baltice, la care a participat și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, oficialul european a menționat că gradul de umplere cu gaz al depozitelor din Uniunea Europeană este de 80%.

Dar pentru a tăia dependența de combustibilii fosili din Federația Rusă, ne trebuie energie regenerabilă”, a precizat șefa Comisiei Europene.

Astfel, a fost agreat un acord în valoare de 5,6 miliarde de euro, prin care vor fi susținute proiectele din zona Mării Baltice de a mări de până la 7 ori capacitatea de producție a energiei eoliene offshore în regiune.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul România a îndeplinit obiectivul setat de Comisia Europeană pentru luna august. Gradul de umplere a depozitelor de gaz este de 73% apare prima dată în Main News.

Source: New feed