Rishi Sunak și Liz Truss, în ultima rundă a alegerilor pentru conducerea Guvernului Marii Britanii

133

Boris Johnson va fi succedat în funcția de prim-ministru al Regatului Unit și de președinte al Partidului Conservator fie de Rishi Sunak, fie de Liz Truss, conform rezultatelor penultimei runde de scrutin intern de miercuri, 20 iulie, relatează cotidianul Politico

Sunak a obținut 137 de voturi, iar Truss a obținut 113 de voturi, în timp ce Penny Mordaunt a primit doar 105 de voturi, fiind astfel eliminată din cursă.

Rishi Sunak a ocupat funcția de ministru de finanțe în cabinetul lui Boris Johnson, iar Liz Truss  este actualul ministru de externe al Marii Britanii. 

Termenul limită pentru ca cei peste 160.000 de membri ai partidului să își exprime votul online sau prin poștă este 2 septembrie, câștigătorul fiind desemnat pe data de 5. Johnson se va retrage din funcție pe 6 septembrie.

Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, joi, 7 iulie, pe fondul scandalurilor interne, dar a precizat că va rămâne prim-ministru până la finalul alegerilor.

Foto: Pixabay

Articolul Rishi Sunak și Liz Truss, în ultima rundă a alegerilor pentru conducerea Guvernului Marii Britanii apare prima dată în Main News.

Source: New feed