Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene începând de marți/ Vor fi închise toate punctele comerciale, în afară de farmacii, magazine alimentare și stații PECO

22

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunțat, duminică, faptul că traficul aerian va fi suspendat începând de marți, ora 00:00. Tot din aceeași zi, autoritățile vor interzice traversarea terestră a frontierei de stat de către cetățeni străini.

„Începând cu ora 00:00, din data de 17 martie, se sistează în totalitate traficul aerian în Republica Moldova. Toate cursele regulate comerciale se sitează, indiferent de destinația acestora. Este o măsură absolut necesară și din păcate trebuie să o implementăm”, a declarat premierul.

Totodată, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a hotărât sistarea posibilității de traversare a hotarelor terestre de către cetățenii străini care vin în Republica Moldova, cu excepția persoanelor care au statut diplomatic, care au reședință în Republica Moldova și a celor care sunt antrenați în procesul de transportare a mărfurilor.

„Deci, cetățenii străini nu vor putea intra în țara noastră nici prin frontiera terestră, nici prin aeroport”, a precizat Ion Chicu.

De asemenea, începând de luni, toate punctele comerciale cu amănuntul își vor sista activitatea începând cu ziua de mâine, în afară de magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

Tot de luni, vor fi închise restaurantele, cantinele, barurile, etc. Acestea, însă, pot livra către consumatori serviciile sale.

„Hotărârea va fi semnată de mine și de colegii competenți, plasată va fi pe site-ul Guvernului și imediat va deveni obligatorie, în termenii indicați în acea Hotărâre. Măsurile sunt radicale, dureroase, cu efecte pentru fiecare dintre noi, cu efecte economice. Am văzut cu toții evoluția situației în țările europene”, a menționat Chicu.

Articolul Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene începând de marți/ Vor fi închise toate punctele comerciale, în afară de farmacii, magazine alimentare și stații PECO apare prima dată în Main News.

Source: New feed