Rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare / Premierul: Vom continua să menținem măsurile de protejare a cetățenilor

144

Rectificarea bugetară ar urma să fie adoptată în cursul săptămânii următoare, a anunțat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 10 august. Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că autoritățile vor menține măsurile de protejare a cetățenilor și a serviciilor publice esențiale, iar bugetul dedicat investițiilor va crește cu 1 miliard de lei. 

Doresc să subliniez că, așa cum ne-am angajat, vom continua să menținem măsurile de protejare a cetățenilor. Menținem măsurile de protejare a serviciilor publice esențiale, a tot ceea ce înseamnă derularea activităților în școli, spitale și, de asemenea, vom continua să susținem activitatea din industria alimentară și IMM-uri. Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanțială în bugetul de stat”, a declarat premierul, în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

La rândul lui, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a dat asigurări că rectificarea bugetară va fi „pozitivă”.

Prioritate au măsurile pe care Guvernul le-a luat, în pachetele de sprijin pentru economie și cetățeni. Avem o execuție a primului semestru pozitivă (…) și atunci există această posibilitate de suplimentare. După ce vom face ultima analiză, împreună cu ministrul energiei, privind schemele de sprijin pentru consumatorii casnici și non-casnici, rectificarea va putea fi pusă în transparență și aprobată, sperăm, săptămâna viitoare”, a precizat ministrul.

Totodată, oficialii susțin că bugetul alocat schemei de ajutor de stat dedicat „investițiilor importante” va fi crescut cu 1 miliard de lei, ajungând la 7,4 miliarde de lei.

Sursă foto: Guvernul României

Articolul Rectificarea bugetară ar urma să fie aprobată săptămâna viitoare / Premierul: Vom continua să menținem măsurile de protejare a cetățenilor apare prima dată în Main News.

Source: New feed