„Războiul gunoaielor” din Sectorul 1 continuă. Clotilde Armand: Operatorul anunță că nu mai ridică deșeurile. Un nou șantaj de tip mafiot / Edilul recomandă cetățenilor să anunțe Poliția Locală / Poziția Romprest

26

Clotilde Armand susține că operatorul de salubritate a anunțat, din nou, că nu va mai ridica deșeurile menajere din Sectorul 1. Edilul arată că va rezilia contractul dacă miercuri „orice fel de gunoi(stradal sau menajer)” nu este ridicat și îi încurajează pe cetățeni să apeleze la Poliția Locală.

Operatorul de salubritate anunță, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1. Este un nou șantaj de tip mafiot din partea acestei companii, un șantaj adresat tuturor locuitorilor din Sector care plătesc bani mulți să fie curat”, a scris Clotilde Armand, marți seară, pe Facebook.

Clotilde Armand a precizat că operatorul de salubritate din Sectorul 1 nu și-ar fi plătit datoriile către furnizori, deși Primăria ar fi alocat fonduri pentru acest lucru, iar furnizorii ar refuza să mai primească deșeurile.

Acum, lucrurile sunt foarte clare. O spun încă o dată: Dacă în maxim 24 de ore(n.r. postarea a fost publicată marți seară, la ora 00:00) de la anunțul companiei șantajiste orice fel de gunoi (stradal sau menajer) din Sectorul 1 nu este ridicat voi rezilia contractul și în următoarea secundă un alt operator de salubritate intră în Sectorul 1. Totuși, nu suntem proștii mafiei gunoaielor și eu nu mă clintesc în fața amenințărilor de tip mafiot. Pot să urle ei cât doresc în presa lor aservită și cumpărată”, a adăugat edilul.

Primarul Sectorului 1 susține că peste un sfert din bugetul anual al instituției ar fi alocat pentru ridicarea deșeurilor menajere din sector.

Am anunțat și Garda de Mediu că operatorul de salubritate din Sectorul 1 depozitează în acest moment ilegal deșeurile. Țineți minte: au maximum 24 de ore. Și eu am început deja să număr. PS: Vă rog să sesizați Poliția Locală Sector 1 dacă nu se ridică gunoiul Dvs”, a amenințat Clotilde Armand.

Poziția companiei Romprest

Compania Romprest Service SA va aduce la cunostinta ca operatorii statiilor de sortare/tratare a deseurilor colectate si transportate de catre Romprest au limitat activitatea incepand cu data 22.05.2021, iar incepand cu 01.06.2021 au suspendat integral activitatea, din cauza neachitarii serviciilor prestate in beneficiul Sectorului 1.

Totodata, depozitului ecologic Iridex nu i s-a prelungit contractul de catre Primaria Municipiului Bucuresti, iar Autoritatea contractanta, careia ii revine aceasta obligatie legala, nu a dispus o solutie alternativa, pana la acesta data, desi a fost notificata in mod repetat in acest sens, inca din data de 09.04.2021. Astfel, incepand cu data de 01.06.2021, deseurile care nu mai necesita tratare si sunt colectate separat de catre Romprest nu mai pot fi predate unui operator autorizat si agreat de catre Autoritatea contractanta, prin urmare deseurile respective nu mai pot fi colectate.

In consecinta, programele curente de colectare a deseurilor vor inregistra intarzieri si modificari, dictate de adaptarea la situatia (speram temporara) de imposibilitate de a preda deseurile colectate separat, atat cele generate de populatie si institutiile publice din subordinea Primariei Sectorului 1, cat si cele rezultate din operatiunile de salubrizare stradala si salubrizarea depozitelor necontrolate de deseuri. Va multumim pentru intelegere

CITEȘTE ȘI: Contractul încheiat între Consiliul Local Sector 1 și Romprest, predat la DNA / Clotilde Armand: Avem încredere în justiție

CITEȘTE ȘI: „Războiul gunoaielor” din Sectorul 1: Clotilde Armand a câștigat definitiv unul dintre procesele cu Romprest

Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Articolul „Războiul gunoaielor” din Sectorul 1 continuă. Clotilde Armand: Operatorul anunță că nu mai ridică deșeurile. Un nou șantaj de tip mafiot / Edilul recomandă cetățenilor să anunțe Poliția Locală / Poziția Romprest apare prima dată în Main News.

Source: New feed