„Războiul gunoaielor” din Sectorul 1: Clotilde Armand a câștigat definitiv unul dintre procesele cu Romprest

37

Curtea de Apel București a respins, luni, definitiv, ordonanța președințială introdusă de Romprest împotriva Primăriei Sectorului 1, a Consiliului Local Sector 1 și a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Instanța susține că edilul putea încheia un contract cu o altă firmă de salubritate, deși Romprest avea „exclusivitate” în Sectorul 1.

Având în vedere principiile în considerarea cărora se organizează și funcționează serviciul de salubrizare, reglementate prin art. 3 lit. a, c, d, e din Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006, respectiv protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător, asigurarea calității și continuității serviciului, precum și regula instituită prin dispozițiile art. 8 alin. 3 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, conform căreia principiul libertății contractuale este subordonat principiului priorității interesului public:

– instanța apreciază că nu se poate reține în favoarea reclamantei (Romprest) aparența dreptului de a i se asigura exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, atunci când exercitarea dreptului contractual de limitare a activității poate aduce atingere interesului comunității în favoarea căreia este prestat serviciul de salubrizare, situație incidenta în cauză – Tribunalul București”, este decizia instanței, citată de Clotilde Armand, printr-o postare pe Facebook.

La finalul anului 2020, Romprest a inițiat, la Tribunalul București, o ordonanță președințială, prin care cerea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, să nu încheie un contract cu o altă firmă de salubritate, să plătească facturile restante și să nu mai publice pe rețelele de socializare sau în media informații despre contractul de servicii publice. Pe 22 ianuarie, Tribunalul a respins, ca neîntemeiată, cererea firmei de salubritate.

Ulterior, pe 15 martie 2021, Curtea de Apel București a respins, ca nefondat, apelul Romprest la decizia Tribunalului București.

CITEȘTE ȘI: Angajații firmei de salubrizare din Sectorul 1 au ieșit în stradă / Clotilde Armand: O nouă încercare de șantaj

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul „Războiul gunoaielor” din Sectorul 1: Clotilde Armand a câștigat definitiv unul dintre procesele cu Romprest apare prima dată în Main News.

Source: New feed